Crònica Final del II Circuit de Torneigs Online

Ja ha finalitzat el II Circuit de Torneigs Online que s'ha estat disputant durant els últims mesos. Han estat 5 tornejos molt disputats i molt esportius.

(0 ) 

CHATURANGA

El chaturanga (en sànscrit, चतुरङ्*; caturaṅga), és un antic joc originari de l'Índia i del qual sembla provenir els escacs tal com es coneix avui dia, així com altres jocs com el shōgi, el xiangqi, el janggi i el makruk.

 

(0 ) 

Grans Mestres més joves de la història dels escacs

El títol de Gran Mestre d'escacs és el màxim al qual aspira tot jugador i jugadora d'escacs. Al llarg de la història dels escacs hi hagut jugadors i jugadores que l'han aconseguit molt joves.

(0 ) 

Crònica dels Tres Primers Tornejos del II Circuit Online

Ja han passat tres tornejos d'aquest II Circuit de Tornejos Online d'Escacimat destinat als i les nostres alumnes de les escoles.

(0 ) 

US DESITGEM BONES FESTES!!

L'equip d'Escacimat us desitja que passeu unes bones festes de Nadal i què aquest proper 2021 ens porti felicitat i prosperitat a tots i totes!!

(0 ) 

Una meravella de Dubov decideix el Campionat Rus 2020

Té encara més valor perquè decidia un campionat tan important com el rus, encara que no al seu favor. Daniil Dubov és un gran mestre precoç, ja que posseeix el títol des de fa una dècada, encara que només té 24 anys. Aquest dimecres ha sentenciat el torneig amb una de les partides de l'any, una victòria espectacular contra Sergey Karjakin, un «regal» a si mateix i als espectadors, com va declarar després el protagonista de la jornada.

(0 ) 

Quines són les finalitats dels escacs a les escoles?

En aquesta notícia us apropem un interessant article publicat al web de chessbase en castellà.

(0 ) 

El Wimbledon dels escacs 2021

Tata Steel Chess acaba de publicar un comunicat de premsa, anunciant que malgrat la pandèmia i sota les respectives mesures de seguretat necessàries sanitàries, han rebut el permís de les autoritats holandeses de dur a terme el seu super torneig com a torneig presencial amb les millors 14 estrelles dels escacs mundials.

(0 ) 

José "Pepe" Cuenca, un Gran Mestre comunicador

En aquesta notícia us fem arribar una extensa entrevista que la cadena Ser li va fer el passat mes de novembre a Pepe Cuenca.

(0 ) 

Gambit de Dama, una sèrie de TV d'èxit

Fa unes setmanes va estrenar-se la sèrie de TV, Gambit de Dama, per la prestigiosa Netflix. Aquesta sèrie ha estat un èxit arreu del món.

(0 ) 

Una Beth Harmon de la vida real: Wenjun a Newsweek

La sèrie de Netflix "The Queen's Gambit" està tenint un èxit tremendo, no solament entre els aficionats al nostre esport joc-ciència.

(0 ) 

Campions Mundials d'Escacs des de l'any 1886 al 2018

A continuació el llistat dels Campions Mundials d'Escacs des de que existeix el títol com a tal, a partir del 1886 és va començar a donar el títol de Campió Mundial d'Escacs.

(0 ) 

Ultimes Noticies