El passat mes de juliol, Abhimanyu “Abhi” Mishra (USA), ha aconseguit una fita històrica en convertir-se en el jugador d’escacs que aconsegueix el màxim títol FIDE de gran mestre internacional, a la tempranísima edat de 12 anys, 4 mesos i 25 dies.
Abhi, jugador de la Federació d’Escacs dels Estats Units (USCF), és descendent d’indis de Bhopal, radicats des de 2007 als EUA terra a la qual van viatjar per assumptes professionals per a l’empresa de programari Commvault Systems. Va néixer el 5 de febrer de 2009 a la ciutat de Nova Jersey i, de la mà del seu pare, va començar a jugar als escacs abans dels 3 anys d’edat.

Des d’aquesta data, el fill de Hemant (pare) i Swati Sharma, va començar a mostrar signes de gran interès per aquest joc i d’una precocitat per a la solució de posicions i problemes sobre el tauler, poques vegades abans vista. De fet, el més destacat alumne del programa d’estudis “Young Stars” de la Fundació d’Escacs Kasparov, a molt primerenca edat va aconseguir els títols de:

Expert més jove de la USCF, als 7 anys.
Maestro Nacional més jove de la USCF, als 9 anys.
Maestro Internacional més jove de la història, amb 10 anys, 9 mesos i 20 dies.
I ara, Gran mestre Internacional, als 12 anys, 4 mesos i 25 dies.

En una línia de temps que s’inicia amb l’increïble rècord de Robert James “Bobby” Fischer (qui posteriorment aconseguís el cim com 11er campió mundial d’escacs en 1972), fins avui i que contínua amb els estel·lars Polgár, Lékó, Bacrot, Ponomariov, Xiangzhi i Karjakin, el rècord ha estat millorat en 1131 dies; això és, 3 anys i 3 mesos de diferència.