Els alumnes de cinquè dominen la competició

El passat dissabte 27 d’abril, l’Escola Laie d’Alella (“germana gran” de l’Escola Hamelin) va celebrar la seva jornada de Portes Obertes, destinada a mostrar part de la feina feta durant el curs per part dels alumnes del centre (de 4t de Primària a Batxillerat), i també per celebrar competicions i exhibicions molt diverses. La més destacada va ser un petit zoo.

Els escacs també van tenir la seva part de protagonisme, donat que és una activitat ben arrelada al centre: els 180 alumnes de 4t, 5è i 6è reben una hora d’escacs setmanal, en horari lectiu, i a més la majoria d’ells ja porten anys amb aquesta dinàmica, provinent de l’escola Hamelin.

La jornada va tenir un protagonista inesperat: la pluja que va caure amb força a Alella, i que va obligar a redistribuir les activitats a l’aire lliure i encabir-les sota cobert. Afortunadament, l’escola disposa d’àmplies instal·lacions i el pla B va funcionar a la perfecció.

La competició d’escacs va acollir a uns 35 alumnes en un sistema Masnou (el mateix que la setmana anterior a Hamelin), aquesta vegada en un sol grup. Durant una hora i quaranta-cinc minuts havien d’acumular el màxim de punts per aspirar als premis més alts (3 primers de la general i 3 millors sub-10). Dels 35 alumnes participants, una vintena van quedar-se tota l’estona de la competició, mentre que la resta van poder participar només una estona degut a la coincidència amb altres activitats.

Els alumnes més destacats del torneig van ser els de 5è: enguany aquest curs s’està demostrant com el de més nivell, per sobre fins i tot dels de 6è. El campió va repetir respecte la setmana anterior: Sergio Polo (5èB) va obtenir 8 punts, o sigui vuit victòries en una hora i 45’, mentre que Álvaro Tárraga (5èA) va persistir i va obtenir un meritori segon lloc, després que la setmana anterior es quedés a només mig punt del podi. El tercer classificat va ser Guillermo Sáenz (5èB), amb 6,5 punts, que va fer un bon esprint final després d’un inici irregular.

El millor sub-10 va estar a punt fins i tot de lluitar pel podi: Daniel Vidal (4tC) va obtenir 6 punts i va guanyar clarament la categoria, amb la Coral Martín (4tB) en segona posició i l’Henry Anderson (4tC) en tercera.

En tot moment va imperar l’esportivitat alhora que les ganes de guanyar, i la nota destacada va ser l’absència d’incidències en la competició. El sots-director del centre, el sr.Josep Manel Marrassé, va ser l’encarregat de lliurar els premis als guanyadors. Molts d’ells encara lluiten setmana rera setmana per obtenir un bon lloc als tornejos que es fan a cadascuna de les classes.