El passat dissabte 20 d’abril l’escola Hamelin d’Alella va celebrar la seva Jornada de Portes Obertes. Aquesta Diada anual serveix per mostrar a les famílies l’escola i les feines més destacades dels seus alumnes, i també esdevé un pretext per organitzar tómboles solidàries, concursos i tornejos de diferents activitats que se celebren amb regularitat al centre.

Els escacs no podien faltar a la cita i és per això que Escacimat va organitzar una competició oberta als alumnes de Hamelin i als seus familiars, principalment germans grans que estudien a Laie, escola del mateix grup (Grup Sas) que agafa els alumnes a partir de 4t de Primària.
El torneig consistia en un sistema “Masnou”: es tracta d’un sistema força flexible, en el qual els jugadors van jugant partides i el que guanya manté el seu lloc, mentre que el perdedor ha d’esperar per entrar en un altre tauler quan s’hi acabi la partida. Al final del temps estipulat per al torneig (en aquest cas una hora i mitja), els punts acumulats per cada jugador dicten la classificació final.

Degut a les diferències d’edat i experiència dels participants, es van fer dos grups: un fins a 3r de Primària (alumnes pròpiament de Hamelin) i l’altre a partir de 4t (alumnes de Laie). En total, 25 alumnes van participar, distribuïts en 11 al grup més jove i 14 al més gran. De seguida es va notar, com sol ser habitual, més agilitat i tècnica en els més grans, que van dur a terme una aferrissada però molt esportiva lluita per als primer llocs.
En el grup dels més joves, però, dos dels participants es van destacar de seguida i van mantenir un pols interessant fins al mateix moment en què es va anunciar que començava la darrera partida (cap a l’hora i 20 minuts de joc). Marc Walden (3rC), amb 6 punts, va imposar-se a Albert Montané (3rA), aquest amb 4. Tercer va ser Rafa de la Rocha (3rC), amb 1,5 punts.

Al grup dels grans, els premis van ser encara més cars d’aconseguir, perquè van coincidir un grupet d’alumnes amb molt bon nivell, i feia la sensació que tothom podia guanyar tothom. En acabar l’horari previst, Marc Herrera i Sergio Polo van arribar amb els mateixos punts (6), i per tant van haver de jugar un desempat. Aquest se’l va endur en Sergio (5èB), deixant en Marc (5èC) sots-campió. Tercer va quedar en Jordi Mañanes (5èA), amb 4 punts. Tots ells són alumnes de Laie, on dissabte 27 tindrà lloc un nou torneig, en què segur tornarà a haver-hi una emocionant lluita.
La directora del centre, la sra. Silvia Sas, va ser l’encarregada de lliurar els sis trofeus als premiats de cada grup. El torneig es va celebrar al vestíbul de l’escola, on habitualment hi romanen unes peces gegants damunt d’un tauler permanent al terra. És una bona mostra de com aquesta escola té especial cura pels escacs.

Escacimat s’encarrega de l’ensenyament de 75 alumnes de 3r a l’escola Hamelin, una escola internacional on la majoria dels ensenyaments, i els escacs també, tenen l’anglès com a llengua vehicular.