Com ja és tradició, en dos dissabtes de primavera, les escoles d’Alella Laie i Hamelin van realitzar la seva jornada de Portes Obertes, unes jornades obertes a famílies, alumnes i futurs alumnes amb múltiples activitats de tota mena. En realitat, aquesta doble festivitat (dissabte 18 a Laie i 25 a Hamelin) serà ben aviat una de sola, ja que les directores del centre ja van confirmar que, a partir del curs 2015-16 el nou edifici, a Montgat, estarà llest per acollir els alumnes, des de lar d’infants fins a Batxillerat.

Dissabte 18, a l’escola Laie, que agrupa alumnes a partir de 4t de Primària, va acollir unes portes obertes festives, amb concursos, shows, exposicions i parades. La competició d’escacs, com sempre, va estar present. Els alumnes, ja amb força experiència, van jugar un torneig per sistema suís a 6 rondes, amb rellotge. Cada jugador disposava de 8 minuts per partida, un temps força curiós, però necessari, ja que l’agenda d’activitats del dia era força comprimida i calia complir horaris.El torneig va estar dominat pels alumnes de 5è, la generació que darrerament ha mostrat més nivell, imposant-se a alumnes de 6è i alguns de 1r d’ESO. El torneig semblava un pols entre els dos jugadors que ja estan federats des de fa temps: Marc Walden i Jan Rovirosa. Però el seu company de classe, Albert Martorell, va estar més inspirat gestionant el temps i es va imposar amb 5,5, per davant del Jan (5) i el Marc (4,5).Una setmana més tard, a l’edifici de Hamelin (fins a 3r de Primària), les Portes Obertes van donar cabuda novament a moltes activitats de caire lúdic, festiu i esportiu. Al vestíbul de l’escola, com és tradició, on normalment hi ha el tauler gegant, va ser l’escenari del torneig en dos grups: un grup per a alumnes fins a 3r i un altre per a alumnes a partir de 4t, juntament amb familiars i pares. La divisió és encertada, en aquest cas, i necessària degut a les grans diferències de nivell.Al grup anomenat “Junior”, es va endur el premi un nouvingut, Pablo Andreo (3r), que l’any que ve s’incorporarà a l’escola i va demostrar que no tindrà problemes a la classe d’escacs, perquè ja té un nivell excel·lent. Segon va ser Elm Lapiedra (2n) i tercer César Muñoz (3r).

Pel que fa als Seniors, domini d’una mateixa família: Stijn Teeuwen va ser el gran dominador, seguit pel seu fill Luc Teeuwen (4t). Tercer va ser Carlos González. Aproximadament 25 jugadors van prendre part en el torneig, jugat per sistema Masnou per facilitar la rotació de jugadors, i tenint en compte que alguns no podien participar durant tota l’estona; per tant, calia buscar un sistema flexible.

L’any vinent, a Montgat, serà any d’estrena en tots els sentits: noves aules, nous recursos, més espais i més grups, ja que la Primària s’està ampliant amb una línia més (passarem de 3 a 4 línies). En definitiva, tot són bones notícies.