Tata Steel Chess acaba de publicar un comunicat de premsa, anunciant que malgrat la pandèmia i sota les respectives mesures de seguretat necessàries sanitàries, han rebut el permís de les autoritats holandeses de dur a terme el seu super torneig com a torneig presencial amb les millors 14 estrelles dels escacs mundials.

Això sí, a causa de la problemàtica en aquesta ocasió no serà possible disputar el torneig del grup B «Challengers», ni tampoc els grans tornejos per a afeccionats que sempre solen fer tan especial el gran festival d’escacs en Wijk aan Zee, Holanda.

A causa del fet que únicament hi haurà 14 jugadors de l’elit mundial, i en disputar el torneig en el poliesportiu «De Moriaan», s’ha pogut desenvolupar un concepte especial que permet complir amb totes les mesures de seguretat sanitàries. Hi haurà pantalles de plàstic al voltant de la part on jugaran els grans mestres i hi haurà una entrada particular per als jugadors. Encara no se sap amb seguretat si podrà haver-hi espectadors i quants durant de les partides perquè això dependrà de les mesures actuals per a evitar els contagis amb el covid-19.

Jeroen van den Berg, director del torneig comenta:

“Estic especialment orgullós que es pugui disputar el Torneig Tata Steel Chess 2021. Des de començaments d’enguany s’havien cancel·lat tants esdeveniments d’escacs o bé han estat convertits en tornejos cibernètics d’escacs ràpids, que els jugadors i els seguidors i aficionats estan esperant amb desesperació que torni a haver-hi tornejos presencials, enfront dels taulers «de veritat». Aquest desig es farà realitat el mes vinent de gener. El grup de participants és tremendament fort i sens dubte ens brindarà unes partides molt interessants i emocionants».

Les dates de la cita seran del 15 al 31 de gener de 2021.

El millor jugador d’Holanda, Anish Giri (de moment el número 11 de l’escalafó mundial dels millors jugadors d’escacs del món), també participarà. La resta dels participants es farà públic d’aquí a uns dies en la pàgina web oficial del torneig.

 

Página web oficial del torneo