IX Torneig Interescolar Escacimat a Sagrada Família

80 jugadors en una nova edició del nostre clàssic

 Ja van nou edicions, des del 2007, d’aquest torneig que reuneix, un cop més, els diferents alumnes de les Escoles on Escacimat imparteix classes aquest curs. En aquesta novena, però, es va canviar la data, que tradicionalment era en dissabte, per passar-ho a divendres.

 Així doncs, sense que la inscripció es ressentís especialment, divendres 22 de maig l’Escola Sagrada Família, del carrer Sardenya, va acollir de nou el torneig més antic dels que celebrem. El format és molt semblant a d’altres tornejos que han anat sorgint amb el temps, com el de l’escola Fluvià o la Maquinista. No obstant, aquest és una mica el nostre “clàssic”, perquè en fer-se a finals de curs esdevé una mica com una “final” dels campionats individuals del curs.

 Els participants, com sempre, es van repartir amb dos grups: grup A (P5 a 3r) i Grup B (4t a 6è), essent força més nombrós el grup A (45 participants vers els 34 del B). Durant dues hores i quart, els jugadors d’ambdós grups jugaven 7 rondes per sistema suís, es quals es van poder complir amb força puntualitat.

 Pel que fa al desenvolupament de la competició, en ambdós grups la majoria de candidats al triomf ja es comencen a conèixer entre ells, i qui més qui menys ja sabien quins eren els rivals a batre. En el grup A, durant bona part del torneig va manar Dídac Ortega, de La Maquinista, que va obtenir el liderat en solitari després de 5 rondes. Però li van sorgir dos submarins (en escacs es coneix com als jugadors que en un principi havien quedat despenjats): Lucas Martínez (Fructuós Gelabert) i Tomas Smith (Torredemer Canela). Precisament, en Dídac havia guanyat en Lucas la 2a ronda, però tant aquest com en Tomas van fer un esprint final impecable per guanyar totes les partides i acabar a dalt de tot. Dídac Ortega va perdre força perdent la penúltima partida amb Tomas Smith i fent taules a la darrera contra Darío Córdoba (Fluvià), aquest finalment cinquè.

 El podi, format per Lucas Martínez (primer), Tomas Smith (segon) i Dídac Ortega (tercer) només va tenir una pega: els dos primers, empatats a 6 punts, no van arribar a enfrontar-se entre ells.

 Pel que fa al grup B, el dels ja “experts”, també lluita aferrissada per buscar els llocs capdavanters. No hi va haver cap clar dominador, si bé Aleix Catà (Torredemer Canela) va ser l’únic capaç de guanyar les quatre primeres partides. En aquest grup, el triomf en solitari va ser al final per Oriol Padín (Ignasi Iglesias), l’únic jugador que va acabar invicte, cedint només dues taules. Aleix Catà va ser segon, cedint el liderat només a la darrera ronda en perdre contra Xavi Sánchez (Fluvià), un habitual dels nostres tornejos que ara feia temps que no rondava els llocs de dalt: en aquest cas va ser tercer.

 Bon ambient general i total esportivitat entre els joves jugadors, si bé entre alguns dels petits, al grup A, es va escapar alguna llàgrima en moments de derrotes que suposaven perdre opcions a obtenir premi. És una cosa, la derrota, que forma part del joc i que cal acceptar com a base per seguir millorant.

 La sala va quedar més lliure de taules que altres cops i això va permetre habilitar una zona de pares, amb espai per seure a les cadires i tenir a la vista els seus fills. L’escola, novament, a través de l’AMPA i especialment d’en Xavi, va facilitar-nos les coses i esperem que l’any vinent puguem celebrar la 10a edició.

Classificació grup A (fins a 3r.)
Pos Nom Curs Escola
1r. Lucas Martínez Zamora 3r. Fructuós Gelabert
2n. Tomàs Smith Ferrer 3r. Joan Torredemer Canela
3r. Dídac Ortega Mayo 3r. La Maquinista
4rt. Marçal Moranta 3r. Fructuós Gelabert
5è. Darío Córdoba Pérez 2n. Fluvià
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (fins a 3r.)
Pos Nom Escola
Millor 1r. Santi Cervelló Badia Joan Torredemer Canela
Segon 1r. Zac Borràs Canario Fructuós Gelabert
Millor 2n. Pol Triadú Paz Pau Vila
Segon 2n. Pau Rovira Lacruz Joan Torredemer Canela
Millor 3r. Arnau Riera López Joan Torredemer Canela
Segon 3r. Isaac De la Cruz Fluvià
Classificació grup B (4rt. cap endavant.)
Posició Nom Curs Escola
1r. Oriol Padín Jiménez 4rt. Ignasi Iglésias
2n. Aleix Catà Samaranch 5è. Joan Torredemer Canela
3r. Xavier Sánchez Santos 5è. Fluvià
4rt. Pau Gil Orriols 4rt. Mar Nova
5è. Àlex Vallès Yu 5è. Laie
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (4rt. cap endavant)
Posició Nom Escola
Millor 4rt. Toni Àlvarez San Martin Fluvià
Segon 4rt. Àlex Mangués Rubia Fluvià
Millor 5è. Marc Walden Poch Laie
Segon 5è. Marta Carrión Bastida Estel
Millor 6è. Joan Vila Miñana Sadako
Segon 6è. Joel Rovira Lacruz Joan Torredemer Canela
Resultats grup A
1 2 3 4 5 6 7

 

Resultats grup B
1 2 3 4 5 6 7

 

1. Dia.
Dissabte 22 de maig del 2015.

2. Horari.
de 18,15 a 20,30 h.

3. Local.
Escola Sagrada Famíla. c. Sardenya, 343. Barcelona.

4. Ritme de joc.
Partides de 18 minuts. Pasat el temps, si la partida no ha acabat, un àrbitre adjudicarà el resultat en funció de la posició.

5. Sistema de joc.
Campionat a 7 partides, sistema suís. (cada nen s´enfronta a un que té la mateixa puntuació a cada ronda).

6. Desempats.
Els desempats es resoldran per:
1. Bucholz (es suma els punts que han fet els nens amb qui has jugat, treient el que ha fet menys punts).
3. Progressiu (es suma els punts que tens a cada ronda).

7. Trofeus.
Trofeus per als 5 primers classificats.
Trofeus als dos millors de cada curs, de P5 a 6è.
Els trofeus no son acumulables (si un nen queda entre els cinc primers, el trofeu de millor de la seva edat pasarà al següent millor de la seva edat).
Tots els que vinguin a jugar rebran un diploma.

Inscripció gratuïta

COM_CONTENT_TORNEIGS_MAPA_TITLE