78 escolars acomiaden el trimestre en un emocionant torneig.

El passat divendres 21 de desembre una de les escoles on Escacimat imparteix escacs, Arenal de Llevant (al barri de Poblenou), va ser la seu d'un torneig obert a jugadors en edat escolars, que va servir per acomiadar el trimestre d'una forma festiva i alhora competitiva. És la tercera edició d'aquest esdeveniment, que poc a poc es va consolidant en el calendari com a un referent per a molts alumnes de les escoles d'Escacimat.

Una seixantena d'alumnes de les nostres escoles, sumats a una vintena provinents d'escoles o clubs propers, van disputar un torneig per sistema suís a 7 rondes, que es va poder jugar en poc més de dues hores. L'única particularitat era que les partides no es jugaven amb rellotge, donat que molts dels alumnes no tenen prou experiència encara en aquest aspecte. En cas d'esgotar-se el temps previst per a cada ronda, els àrbitres-monitors adjudicaven el resultat en funció de l'avantatge material o posicional que hi hagués en aquell moment. Cal remarcar que, en aquest sentit, tots els participants van mostrar una conducta molt esportiva tant en la victòria com en la derrota. Això demostra que, a les classes, cal acceptar quan es perd i també saber comportar-se amb el rival quan es guanya.

Els alumnes tenien edats compreses entre els 6 i els 13. A banda dels premis per classificació general (trofeu als cinc primers), els dos primers de cada franja d'edat que no fossin premiats a la general, també guanyaven un trofeu.

A la part alta del quadre, la lluita es va centrar en els alumnes més experimentats o bé entre aquells que ja acumulen força recorregut en Campionats Escolars de Barcelona, o fins i tot en finals catalanes. És el cas del campió, Sergi Riu (Mª de Déu dels Àngels), o els altres premiats a la general: Gerard Munné (Arenal), Javier Aguado (Catalonia), Arnau Castillo (Jesuïtes Casp) i Eduard Cano. Sergi Riu va posar la directa guanyant les sis primeres rondes, i va poder cedir unes taules a la darrera ronda, sabent que li donaven el primer lloc. 

Cal destacar la bona predisposició dels alumnes en tot moment, ja que van seguir les instruccions dels monitors en tot moment. I també la col•laboració de l'escola Arenal de Llevant, que novament va cedir les instal•lacions. Aquest tipus de competicions és ideal celebrar-les en una de les escoles on s'imparteixen escacs, perquè d'entrada els alumnes del propi centre ja es poden considerar "amfitrions", com a qualsevol competició esportiva. La primera cita "inter-escolar" del curs ha deixat bon regust de boca, i esperem que les properes trobades, els dos següents trimestres, mantinguin el to i l'esportivitat.

Classificació
Pos Nom Edat Escola
1r. Sergi Riu López 9 Riu López Sergi
2n. Gerard Munné 10 Arenal de Llevant
3r. Javier Aguado Medina 11 Catalonia
Veure tots els jugadors
Trams d´edats
Posició Nom Escola
Millor 6a Martí Riera Altamirano Fluvià
Segon 6a Ignasi Canela Riera Fluvià
Millor 7a Arnau Castillo Dalmau Jesuïtes Casp
Segon 7a Adrià Reñé Chabás Barrufet
Millor 8a Adrià Alert Teruelo La Llacuna
Segon 8a Joan Aguado Medina Catalonia
Millor 9a Eduard Cano Vila Voramar
Segon 9a Berta Baqués Choy Jesuites Casp
Millor 10a Martí Rebull Mantas Grévol
Segon 10a Aleix Santiago Arauco La Llacuna
Millor 11a Xavier García Cemeli La Mar Bella
Segon 11a Víctor Márquez Provençals
Resultats grup A
1 2 3 4 5 6 7

 

1. Data.
El torneig es jugarà divendres 21 de desembre del 2012.

 2. Local de Joc.
Escola Arenal de Llevant. c. Bac de Roda, 33

3. Horari.
A partir de les 18,15 h. fins aproximadament les 20,30 h.

4. Sistema de joc.
Es disputaran set partides, sistema suís (jugant entre si els que tenen els mateixos punts).
Tots els nens jugaran el mateix nombre de partides, cada una tindrà una durada aproximada de 20 minuts, pasat aquest temps, si la partida no hà acabat, un àrbitre decretarà el resultat basant-se en la diferència material i posicional.

5. Desempats.
Els desempats es resoldran per:
1. Particular entre els empatats, si han jugat entre si.
2. Bucholz total (suma dels punts que han fet els nens amb els que han jugat).
3. Progressiu (suma dels punts que cada nen té a cada ronda).

6. Trofeus.
Campió, sots-campió, tercer, i els dos millors de cada edat, de 6 a 11 anys.

Els trofeus no son acumulables (si un nen queda entre els tres primers, el trofeu de millor de la seva edat pasarà al següent millor de la seva edat), perque més nens puguin tenir trofeus.

COM_CONTENT_TORNEIGS_MAPA_TITLE

Àlbum de fotos:
COM_CONTENT_TORNEIGS_GALERIA_TITLE


Llista d'inscrits: