Més de 80 jugadors acomiaden el trimestre.

L’Escola La Maquinista, situada al costat del centre comercial que porta el mateix nom, al districte de Sant Andreu, va ser la seu d’aquesta nova edició del torneig pre-Setmana Santa. Una competició que pretén ser el punt de trobada entre els diferents alumnes d’Escacimat per posar punt i final al segon trimestre. Aquest és el segon any que Escacimat imparteix classes a La Maquinista, que va cedir la seva escola per donar cabuda a prop de 80 jugadors entre 6 i 12 anys.

El gimnàs del centre, força espaiós i lluminós, va ser l’escenari de la competició, dividida com sol ser habitual en dos grups en funció de l’edat: fins a tercer de Primària (Grup A) i de quart a sisè (Grup B). Cada grup jugaria, durant 2 hores, un torneig per sistema suís, amb l’objectiu de fer set rondes. Aquesta vegada la planificació horària va funcionar com un rellotges i ambdós tornejos van complir amb l’establert.

En el grup A, el dels més joves, la lluita pels primers llocs va ser un pols entre jugadors bàsicament de dues escoles: Joan Torredemer Canela i Fructuós Gelabert, que van copar pràcticament sempre les primeres taules. La combativitat va ser sempre present i cap jugador va tenir l’autoritat suficient per guanyar en solitari. Finalment, el desempat va determinar que Marçal Moranta (Fructuós Gelabert) guanyés el torneig amb 6 punts de 7 possibles, només perdent amb el sub-campió, Santi Cervelló (Joan Torredemer Canela), tot i que aquest havia cedit un parell de taules. Cal destacar l’excel·lent actuació del Santi, que és de 1r curs i va estar durant tot el torneig guanyant o jugant de tu a tu amb nens dos anys més grans que ell.

El desempat també va determinar el tercer lloc i també ho va fer a favor dels alumnes de Fructuós, en aquest cas Marc Forés, per davant dels de Torredemer (Martí Quera).

Al grup dels més “veterans”, el Grup B, sempre hi sol haver menys participants. En aquest cas la lluita es va centrar més en el segon lloc, ja que el primer classificat va assolir una diferència quasi insòlita d’un punt i mig: Iker Gordillo, de l’Escola del Mar, va assolir 6,5 punts, i això que va cedir taules a la primera partida, però ja després no va abandonar el camí de la victòria. La resta del podi va tenir protagonistes d’escoles que fins ara no eren tan habituals dels llocs d’honor, però que poc a poc van demostrant que estan adquirint un nivell notable: el desempat va determinar el segon lloc a favor d’Aleix Parada (Alzina); tercer va ser Guillem Cañete (Mar Nova) i quart Arthur Casas (Grèvol), tots ells amb 5 punts.

En definitiva, l’experiència de dur el torneig a La Maquinista va resultar força positiva, ja que suposava variar l’ubicació més habitual dels tornejos a Barcelona, que sol ser el barri de Poble Nou o 22@. D’altra banda, es va mantenir el nivell de números pel que fa a participació respecte a l’any passat (que es va celebrar a l’escola Fluvià).

Classificació grup A (fins a 3r.)
Pos Nom Curs Escola
1r. Marçal Moranta 3r. Fructuós Gelabert
2n. Santi Cervelló Badia 1r. Joan Torredemer Canela
3r. Marc Forés 3r. Fructuós Gelabert
4rt. Martí Quera Casas 3r. Joan Torredemer Canela
5è. Adrial Higueras Momblant 3r. Escola del Mar
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (fins a 3r.)
Pos Nom Escola
Millor P5 Jardel Camacho González La Immaculada
Millor 1r. Alex Vidal Duran Bertí
Segon 1r. Matías Mateu Royo Progrés
Millor 2n. Éric Martorell Peiron Brasil
Segon 2n. Pau Rovira Lacruz Joan Torredemer Canela
Millor 3r. Arnau Riera López Joan Torredemer Canela
Segon 3r. Tomas Smith Ferrer Joan Torredemer Canela
Classificació grup B (4rt. cap endavant.)
Pos Nom Curs Escola
1r. Íker Gordillo Escobar 5è. Escola del Mar
2n. Aleix Parada Moya 5è. Alzina
3r. Guillem Cañete Rovira 5è. Mar Nova
4rt. Arthur Casas Viñas 4rt. Grévol
5è. Jan Marin Romero 5è. Estel
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (4rt. cap endavant)
Pos Nom Escola
Millor 4rt. Éric Monté Giménez Grévol
Segon 4rt. Àlex Mangués Rubia Fluvià
Millor 5è. Marta Juncarol Pi Provençals
Segon 5è. Nil Ciurana Sopena Sadako
Millor 6è. Joel Rovira Lacruz Joan Torredemer Canela
Segon 6è.. Eloy Cordero Sánchez Joan Torredemer Canela
Resultats grup B
1 2 3 4 5 6 7

 

Resultats grup B
1 2 3 4 5 6 7

 

Bases I Torneig La Maquinista. 19è. Torneig EscaciMat

1. Data.
El torneig es jugarà divendres 27 de març del 2015.

2. Local de Joc.

Escola La Maquinista. Carrer Sao Paulo, 1 (Barcelona)
Al costat del Centre Comercial La Maquinista.

3. Horari.

A partir de les 18,15 h. fins aproximadament les 20,30 h

4. Sistema de joc.
S´establiran dos grups. Fins a 3r. i de 4rt. cap endavant. Cada nen/a jugarà set partides sistema suís (jugarà amb un rival que porti els mateixos punts, de forma que teòricament a mida que avançi el campionat, els nivells s´igualan).
Al final del campionat s´establiran els premis per edats en funció de la seva classificació final, aplicant els sistemes de desempat.
Cada partida tindrà una durada aproximada de 18 minuts, pasat aquest temps si no sha donat mat, un àrbitre atorgarà el resultat en funció del material i la posició final.

5. Desempats.
Els desempats es resoldran per:
1. Bucholz total (suma dels punts que han fet els rivals).
2. Progressiu (suma dels punts que un porta a cada ronda).

6. Inscripcions.

Per mail a lamaquinista@escacimat.com , omplint el formulari de la pàgina del torneig a la nostra web, seguint el codi QR o per telèfon al 615 941 930.

Important: El plaç d´inscripció finalitza el mateix divendres 27 a les 16 h. Tot el que s´apùnti a partir d´aquest horari començarà a jugar a partir de la segona ronda.

7. Trofeus.

Als 5 primers de cada grup.
Als dosmillors de cada curs, desde P5 fins a 6è.

Els trofeus no son acumulables (si un nen/a queda entre els cinc primers, el trofeu de millor de la seva edat pasarà al següent), perque més nens/es puguin tenir més trofeus.

Tots els participants tindran un diploma de record.

La inscripció és gratuïta

COM_CONTENT_TORNEIGS_MAPA_TITLE

COM_CONTENT_TORNEIGS_GALERIA_TITLE