Escacimat acomiada el trimestre omplint de nou un torneig.

El passat divendres 19 de desembre, l’Escola Fluvià, situada al barri barceloní de Poblenou, va acollir la cloenda del trimestre a nivell de totes les escoles d’Escacimat, activitat que des de fa anys és una referència per a molts nens i nenes per aquestes dates.

Aprofitant el to festiu del darrer dia de trimestre, i també que el Campionat Escolar de Barcelona aquest dia sempre descansa, un total de 118 joves escaquistes van deixar petit el gimnàs del Fluvià, superant xifres de participació anteriors (el torneig de desembre de 2013 va haver-hi 107). Molts d’ells repetien, ja amb la cita marcada al calendari com a referència per a rematar el trimestre. Però un bon nombre, potser proper al 50%, tenien la primera experiència en competició fora de l’àmbit de la seva escola, fet que cal remarcar com a positiu i enriquidor en la seva formació.

Novament cal aplaudir les poques baixes dels jugadors inscrits, i fins el darrer moment la llista de participants es va anar engreixant fins arribar a aquesta xifra significativa de 118. D’aquests, 53 van formar part del grup A (de P5 a 3r de Primària) i 65 del grup B (4t a 6è), canviant la tendència de passades edicions, on el grup “jove” era més nombrós. Senyal també que els que es van fent grans segueixen fidels a la cita.

Cada grup va jugar, per sistema suís, un total de 6 rondes, que potser per alguns es van quedar curtes, però que en tot cas eren suficients per establir un campió.

Efectivament, així va ser en el grup B (4t a 6e), on l’Alba de Lomas (Bernat de Riudemeia) va vèncer en solitari (5,5), tot i començar amb una petita relliscada a la primera ronda, amb unes taules. Però el cert és que es va guanyar el títol a pols, ja que va anar escalant posicions fins a jugar una autèntica final, la darrera ronda, contra el fins llavors líder intractable, Jan Marín (Estel), que diua 5 de 5. A l’Alba només li servia la victòria i així ho va fer, deixant el Jan en segona posició. Tercer va ser el campió de l’any passat, Marc Walden (Laie), que defensava el número 1 de rànking i que precisament va cedir una única derrota contra Jan Marín.

En el grup A, els més joves tenien algunes dificultats més per definir les partides en forma d’escac i mat, tot i que en els primers taules es va veure bona tècnica en aquest sentit. El torneig va estar dominat pels jugadors d’Argentona, que van manar en el torneig en tot moment: els dos millors, Pol Melchor i Martí Val, van plantar-se a la ronda decisiva, la sisena, amb ple de punts. Per tant, una final en tota regla, que es va endur el Pol amb certa autoritat.

El tercer classificat, Isaac de la Cruz (Fluvià), no va poder disputar-los el primer lloc després d’haver perdut la primera partida i, per tant, haver de remuntar guanyant-ho tot per escalar fins al podi. Premiat amb la quarta posició, i molt meritòriament, va ser el jugador de 6 anys (1r curs) Santi Cervelló (Torredemer Canela), fent 5 punts contra jugadors més grans que ell.

Novament Escacimat acomiada l’any escaquístic, però no el curs, amb bones sensacions i amb ganes de tornar a tenir les 32 peces posades per tornar a donar batalla, a partir del gener. Tocarà tornar a la normalitat, però també amb l’horitzó posat en noves competicions interescolars que, de ben segur, tornaran a deixar el llistó força alt. I finalment, cal agrair altre cop la col·laboració de l’escola Fluvià, i l’AMPA, per la cessió de l’espai i la col·laboració en el muntatge i desmuntatge del torneig.

Classificació grup A (fins a 3r.)
Pos Nom Curs Escola
1r. Pol Melchor Sánchez 3r. Argentona
2n. Martí Val Albarracín 3r. Argentona
3r. Isaac de la Cruz Singo 3r. Fluvià
4rt. Santi Cervelló Badia 1. Joan Torredemer Canela
5è. Marc Collantes Paredes 3r. Argentona
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (fins a 3r.)
Pos Nom Escola
Millor 1r. Ot Viñas Díaz La Maquinista
Millor 2n. Darío Córdoba Pérez Fluvià
Segon 2n. Genís Viaplana Bonavia Jaume Balmes
Millor 3r. Marc Lafuente Fluvià
Segon 3r. Biel Andreu Vila Fluvià
Classificació grup B (4rt. cap endavant.)
Posició Nom Curs Escola
1r. Alba De Lomas Busquets 6è. Bernat Riudemeia
2n. Jan Marin Romero 5è. Estel
3r. Marc Walden Poch 5è. Laie
4rt. Iker Gordillo Escobar 5è. Escola del Mar
5è. Carlos Guadamillas Rodríguez 5è. Garbí
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (4rt. cap endavant)
Posició Nom Escola
Millor 4rt. Arthur Casas Viñas Grévol
Segon 4rt. Oriol Ramos Fluvià
Millor 5è. Marta Carrión Bastida Estel
Segon 5è. Guillem Cañete Rovira Mar Nova
Millor 6è. David Morell Espinagosa Garbí
Resultats grup A
1 2 3 4 5 6 7

 

Resultats grup B
1 2 3 4 5 6 7

 

1. Data:
El torneig es jugarà divendres 19 de desembre del 2014.

2. Local de Joc.
Escola Fluvià. c. Fluvià, 60 (Poblenou-Barcelona)
Davant del metro Selva de Mar, i de la sortida de la Ronda Litoral

3. Horari
A partir de les 18,15 h. fins aproximadament les 20,30 h.

4. Sistema de joc.
S´establiran dos grups. Fins a 3r. i de 4rt. cap endavant. Cada nen/a jugarà set partides sistema suís (jugarà amb un rival que porti els mateixos punts, de forma que teòricament a mida que avançi el campionat, els nivells s´igualan).

Al final del campionat s´establiran els premis per edats en funció de la seva classificació final, aplicant els sistemes de desempat.
Cada partida tindrà una durada aproximada de 20 minuts, pasat aquest temps si no sha donat mat, un àrbitre atorgarà el resultat en funció del material i la posició final.

5. Desempats.
Els desempats es resoldran per:
1. Bucholz total (suma dels punts que han fet els rivals).
2. Progressiu (suma dels punts que un porta a cada ronda).

6. Trofeus
Als 5 primers de cada grup.

Al millor de cada curs, desde P5 fins a 6è.
Els trofeus no son acumulables (si un nen/a queda entre els cinc primers, el trofeu de millor de la seva edat pasarà al següent), perque més nens/es puguin tenir més trofeus.

Tots els participants tindran un diploma de record.

COM_CONTENT_TORNEIGS_MAPA_TITLE