Més de 80 jugadors acomiaden el trimestre.

L’Escola Fluvià de Poblenou, on Escacimat imparteix des de fa temps escacs a diversos grups, va ser l’escenari d’aquest torneig dirigit a nens i nenes fins a 6è de Primària. És el primer cop que el Fluvià acull un torneig d’aquestes característiques, i cal dir que la valoració de la primera edició ha estat molt satisfactòria. 

La data, divendres 11 d’abril (darrer dia del segon trimestre), va ser ideal per aplegar aquest nombre significatiu de joves escaquistes. És cert que algunes escoles tenien setmana de colònies i es podria haver superat el centenar, però la representació de la gran majoria d’escoles Escacimat va ser present i el torneig es va disputar amb molta esportivitat i puntualitat, cosa que els pares també agraeixen.

El torneig va seguir el model que fa temps venint utilitzant a l’escola Arenal de Llevant, en la competició que tanca el primer trimestre. Dos grups amb el tall a tercer de Primària: al grup A (P5 a 3r) hi van participar 59 jugadors, mentre que al grup B (4t a 6è) van ser 26. Aquesta diferència en favor dels més petits és, novament, una bona notícia que indica que tenim una bona base de futur a les escoles i que els més joves pugen amb ganes.

El sistema emprat va ser el suís a 7 rondes, amb uns 20 minuts per ronda sense rellotge. En acabar aquests 20 minuts, els àrbitres-monitors adjudiquen la partida en cas que no s’hagi arribat a l’escac i mat (que en molts casos sí es dóna). Com sempre, els més grans tenien més facilitat per resoldre la partida, però en ambdós casos es pot afirmar que els premiats van ser-ho amb justícia i desplegant un joc molt digne.

Al grup A, el dels més joves, el ja col•leccionista de trofeus en tornejos Escacimat, Adrià Reñé (Barrufet) va agafar la davantera durant bona part del torneig. Però la derrota en la cinquena ronda va donar el liderat a Arthur Viñas (Grèvol), que ja no va deixar fins al final. Tot i això, l’Arthur va haver de patir fins a darrera hora, ja que va cedir en l’última ronda contra Toni Álvarez (Fluvià). D’aquesta emocionant manera es va donar un triple empat a 6 punts, havent-se guanyat els tres entre ells. El sistema Bucholz de desempat va donar el primer lloc a Arthur Viñas, el segon a Adrià Reñé i el tercer a Toni Álvarez. El top-5 dels premiats de la general el van completar Nil Saura (Arenal de Llevant) i Joel Viñas (La Maquinista). Cal destacar el bon nivell dels alumnes de 2n, ja que molts d’ells van rondar els llocs d’honor duran tot el torneig.

Al grup B, el dels grans, hi va haver un dominador de principi a fi: Joan Garcia (Fluvià). En Joan va guanyar les 6 primeres partides i en la darrera havia de salvar un últim – i difícil – escull, la Marta Carrión (Estel), que partia amb el número 1 del ranking però havia perdut una partida a les primeres de canvi. En el duel decisiu, la Marta es va fer amb el triomf, però no va ser suficient per obtenir millor desempat que Joan Garcia. Tres jugadors amb cinc punts van compartir les places d’honor: Marc Arjó (Catalonia) i Xavi Sánchez i Biel Camps, els dos anfitrions del Fluvià. En general, els alumnes de l’escola Fluvià van respondre molt bé, tant en participació com en nivell mostrat.

 Finalment, també va respondre molt bé l’escola en general i l’AMPA, que en tot moment va col•laborar en el bon funcionament del torneig i en què aquest fos possible. La sala escollida, el gimnàs a la planta baixa, va ser un escenari ideal perquè els alumnes juguessin amples, amb lluminositat i gens de calor ni fred. Els pares i acompanyants també tenien prou espai al mateix gimnàs i al pati que estava just al costat. Esperem que aquesta sigui només la primera d’una llarga sèrie d’edicions.

Classificació grup A (fins a 3r.)
Pos Nom Escola
1r. Arthur Casas Viñas Grévol
2n. Adrià Reñé Chabàs Barrufet
3r. Toni Álvarez SanMartin Fluvià
4rt. Nil Saura Ezquerro Arenal de Llevant
5è. Joel Viñas Díaz La Maquinista
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (fins a 3r.)
Posició Nom Escola
Millor P5 Ot Viñas Díaz La Maquinista
Millor 1r. Dario Córdoba Pérez Fluvià
Millor 2n. Marçal Moranta Martí Fructuós Gelabert
Segon 2n. Éric Bayod García Bertí
Millor 3r. Pol Solá Monteagudo Bertí
Segon 3r. Pol Tejedor Alzina
Classificació grup B (4rt. cap endavant.)
Pos Nom Escola
1r. Joan García Lacoma Fluvià
2n. Marta Carrión Estel
3r. Marc Arjó León Catalonia
4rt. Xavi Sánchez Santos Fluvià
5è. Biel Camps Roig Fluvià
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (4rt. cap endavant)
Posició Nom Escola
Millor 4rt. Gabriel Vargas Rodríguez Fructuós Gelabert
Millor 5è. Gerard Martí Badia Bertí
Millor 6è. Marc Vert Joan Torredemer Canela
Resultats grup A
1 2 3 4 5 6 7

 

Resultats grup B
1 2 3 4 5 6 7

 

1. Data.
El torneig es jugarà divendres 11 d´abril del 2014.

 2. Local de Joc.
Escola Fluvià. c. Fluvià, 60 (Poblenou-Barcelona)
Davant del metro Selva de Mar, i de la sortida de la Ronda Litoral

3. Horari.
A partir de les 18,15 h. fins aproximadament les 20,30 h.

4. Sistema de joc.
S´establiran dos grups. Fins a 3r. i de 4rt. cap endavant. Cada nen/a jugarà set partides sistema suís (jugarà amb un rival que porti els mateixos punts, de forma que teòricament a mida que avançi el campionat, els nivells s´igualan).
Al final del campionat s´establiran els premis per edats en funció de la seva classificació final, aplicant els sistemes de desempat.
Cada partida tindrà una durada aproximada de 15 minuts, pasat aquest temps si no sha donat mat, un àrbitre atorgarà el resultat en funció del material i la posició final.

5. Desempats.
Els desempats es resoldran per:
1. Bucholz total (suma dels punts que han fet els rivals).
2. Progressiu (suma dels punts que porta a cada ronda).

6. Trofeus.
Als 5 primers de cada grup.
Al millor de cada curs, desde P5 fins a 6è.
Els trofeus no son acumulables (si un nen/a queda entre els cinc primers, el trofeu de millor de la seva edat pasarà al següent), perque més nens/es puguin tenir més trofeus.
Tots els participants tindran un diploma de record.

COM_CONTENT_TORNEIGS_MAPA_TITLE

COM_CONTENT_TORNEIGS_GALERIA_TITLE