III Torneig Escola Fluvià 2015

 Escacimat acomiada el trimestre amb el tradicional torneig

El passat divendres 11 de desembre, l’Escola Fluvià, situada al barri barceloní de Poblenou, va acollir la cloenda del trimestre a nivell de totes les escoles d’Escacimat, activitat que des de fa anys és una referència per a molts nens i nenes per aquestes dates. Es tracta, en aquest curs 2015-16, del primer torneig interescolar, i per tant, una bona prova de foc per a molts alumnes “debutants”

Aprofitant que el Campionat Escolar de Barcelona aquest dia sempre descansa, més de 80 joves escaquistes van omplir el gimnàs del Fluvià. Aquesta vegada, tot i no registrar un rècord de participació, sí que cal parlar d’un rècord d’implicació. La sala del torneig, que havia de començar a les 18,15, no estava disponible fins a les 18h. Això volia dir que calia traslladar, muntar i condicionar una sala per a 80 jugadors en un temps mínim: gràcies a la col·laboració del molts jugadors i pares això va ser possible i el retard en la competició va ser de només uns pocs minuts.

 Novament cal aplaudir les poques baixes dels jugadors inscrits, segurament aquest és l’aspecte en què més s’ha millorat, cosa que dóna una idea de la implicació dels alumnes que s’hi inscriuen. D’aquests, 45 van formar part del grup A (de P5 a 3r de Primària) i 39 del grup B (4t a 1r d’ESO), per tant podem parlar d’una participació molt compensada en tots els cursos

 Cada grup va jugar, per sistema suís, un total de 7 rondes en el grup B i 6 en el grup A, que com sol passar sempre els costa més definir les partides i és per això que se’ls va donar una mica més de temps.

 En el grup A, la dinàmica piramidal del sistema suís va anar definint la competició, i a més ho va fer de forma força selectiva, degut a la baixa proporció de partides acabades en taules. Els dos dominadors del torneig, que van assolir les cinc primeres victòries, van ser Lluc Sala (La Mar Bella) i Oscar Francès (Pérez Sala). El torneig els va portar a enfrontar-se en una última ronda, tal com si fos una final, i va ser Oscar Francès, amb peces negres, qui es va endur el triomf in extremis. Segona, i merescuda posició, per a Lluc Sala, i en tercer lloc el jugador local (de l’escola Fluvià) Darío Córdoba, que només va cedir una derrota enfront del campió. En aquesta ocasió, els més petits, els de 1r i P5, no van tenir massa opcions d’ensumar les primeres taules i els “grans” (de 2n i 3r) van aplicar la lògica. Bon debut en els tornejos de l’escola Pérez Sala, que a banda del campió, va col·locar altres jugadors en posicions força altes.

 En el grup B, per la seva banda, els jugadors –alguns- ja es comencen a conèixer, o bé es van conèixer bé durant el torneig. I això va dur a una curiosa, i probablement nova, situació: cap dels tres integrants del podi va patir derrotes. Quan els va tocar enfrontar-se el resultat va ser de taules, demostrant així certa solidesa. Enlloc de derrotes, aquí cal buscar qui va fer menys taules, i aquest va ser Oriol Ramos (Fluvià), amb 6 punts de 7 possibles (5 victòries i 2 empats), seguit per Guillem Arévalo (Laie) i Pau Gil (Mar Nova), ambdós amb 4 victòries i 3 empats, i per tant 5,5 punts.

 Cal fer menció, un cop més, a la implicació de l’Escola Fluvià en dos sentits: per una banda, per l’alt nombre de participants en el torneig, justificant la seva condició d’amfitrions. I per l’altra, la col·laboració de l’AMPA, personificada sobretot en l’Elena Santos, que va estar en tot moment a la nostra disposició per fer rutllar el torneig: com sempre, ella va ser la primera en arribar i la darrera en marxar.

 Novament Escacimat acomiada l’any escaquístic, però no el curs, amb bones sensacions i amb ganes de tornar a tenir les 32 peces posades per tornar a donar batalla, a partir del gener. Tocarà tornar a la normalitat, però també amb l’horitzó posat en noves competicions interescolars que, de ben segur, tornaran a deixar el llistó força alt. 

 

Classificació grup A (fins a 3r.)
Pos Nom Curs Escola
1r. Óscar Francés Martínez 3r. Pérez Sala
2n. Lluc Sala Sissó 2n. La Mar Bella
3r. Darío Córdoba Pérez 3r. Fluvià
4rt. Pol Triadú Paz 3r. Pau Vila
5è. Santi Cervelló Badia 2n. J. Torredemer Canela
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (fins a 3r.)
Posició Nom Escola
Millor P5 Siddanth Reddy Garlapati Pau Vila
Segon P5 Álvaro Domínguez Díaz Pau Vila
Millor 1r. Grau Quills Rodríguez La Mar Bella
Segon 1r. Roger Cabré Fluvià
Millor 2n. Oriol mangués Rubia Fluvià
Segon 2n. Martí Chicón Fructuós Gelabert
Millor 3r. Marc Joval Fluvià
Segon 3r. Alejandro Carrioón Quílez Estel
Classificació grup B (4rt. cap endavant.)
Posició Nom Curs Escola
1r. Oriol Ramos 5è. Fluvià
2n. Guillem Arévalo Morell 4rt. Laie
3r. Pau Gil Orriols 5è. Mar Nova
4rt. Gabriel Mizrahi Mejías 6è. Fluvià
5è. Iván Yuste Llorente 5è. Grévol
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (4rt. cap endavant)
Posició Nom Escola
Millor 4rt. Arnau Arévalo Morell Laie
Segon 4rt. Martí Quera Casas Joan Torredemer Canela
Millor 5è. Àlex Mangués Rubia Fluvià
Segon 5è. Arthur Casas Viñas Grévol
Millor 6è. Àlex Vallès Yu Laie
Segon 6è. Jan Marin Romero Estel
Resultats grup A
1 2 3 4 5 6

 

Resultats grup B
1 2 3 4 5 6 7

 

Bases III Torneig Fluvià - 21è. Torneig EscaciMat

1. Data.
El torneig es jugarà divendres 11 de desembre del 2015.

2. Local de joc.
ESCOLA FLUVIÀ. c. Fluvià, 60 (Poblenou - Barcelona).
Davant del metro Selva de Mar, i molt prop de la Ronda-Litoral.

3. Horari.
A partir de les 18,15 h. fins aproximadament les 20,30 h.

4. Inscripcions.
Us podéu apuntar per mail a fluvia@escacimat.com o bé trucant o enviant un missatge al telf. 615 941 930.

5. Sistema de joc.
S´establiran dos grups. Fins a 3r. i de 4rt. cap endavant.

Cada nen/a jugarà set partides sistema suís (jugarà amb un rival que porti la mateixa puntuació. A mida que avança el torneig els nivells   teòricament s´igualan).
Al final del campionat s´establiran els premis per edats en funció de la seva classificació final, aplicant els sistemes de desempat.
Cada partida tindrà una durada aproximada de 18 minuts, pasat aquest temps si no sha donat mat, un àrbitre atorgarà el resultat en funció del material i la posició final.

6. Desempats.
Bucholz (suma dels punts que han fet els rivals).
Progressiu (suma dels punts que porta a cada ronda).

7. Trofeus.
Als 5 primers de cada grup.
Al millor de cada curs. de P5 a 6è.

Els trofeus no son acumulables. Si un nen/a obté el trofeu dels 5 primers, el trofeu de millor de la seva edat pasarà al següent.
Tots els participants tindran un diploma de record.
La inscripció és gratuïta.

Durant el torneig farem fotos, si algun pare/mare no vol que en fem comuniqueu al fer l´inscripció.

COM_CONTENT_TORNEIGS_MAPA_TITLE