109 Alumnes Escacimat superen la xifra d'inscrits de les anteriors edicions

Enguany èxit de participació en el Campionat que organitzem a l'escola Fructuós Gelabert, any darrera any s'ha anat superant la xifra d'inscrits. Aquest curs el menjador ens ha quedat petit degut aquest èxit. Des de Escacimat i la pròpia escola ja mirarem d'habilitar nous espais per les futures edicions del torneig.

Mai és fàcil reunir tants nens i nenes un divendres tarda del mes de maig, festivals en altres escoles, escapades de cap de setmana, ... però molts dels nostres alumnes eren els qui esperaven el torneig d’aquestes dates i no van fallar: el passat divendres 11 de maig, 109 alumnes donant el millor d’ells mateixos i, en definitiva, adquirint un gran aprenentatge d’aquesta experiència diferent i enriquidora.

Grup A: Guillem Albaigés dominador absolut

En el grup dels més joves (de P5 fins a 3r), que també és sempre el més nombrós es fa difícil establir un rànking de favorits, donada l’escassa experiència de la majoria d’ells. Però en aquesta ocasió, un jove jugador de 7 anys de l'escola Sagrada Família, en Guillem Albaigés, ha guanyat les 7 partides disputades, amb molta autoritat, joc serè i seriòs en tot moment. En Guillem, un jove talent amb progressió que segur donarà a parlar en propers campionats.

El van acompanyar en el top-5: Pol Romero (Montseny), Cristopher Vargas (Fructuós Gelabert), Genís Daviu (Estel de Molins de Rei) i Unai Arana (Fructuós Gelabert). I en cinquè lloc Lluc Sala de la Mar Bella. Tots ells sempre ocupant els primers llocs de la classificació des de l'inici del torneig.

Grup B: Darío Córdoba guanya només cedint unes taules

Si en el grup A va guanyar un jugador amb autoritat en aquest grup B també, el jugador Darío Córdoba, de l'escola Fluvià, va fer un gran torneig. Bon jugador que apunta molt bones maneres, un jugador veterà en els nostres torneigs i amb una bona experiència en ocupar sempre els llocs capdavanters. Des de el principi del torneig és va col·locar al capdavant del torneig. Encara que aquest grup sempre és menys nombrós que el de petits, molts jugadors que any darrera any fan escacs amb la il·lusió del primer dia. Molt bones partides es van poder veure durant la tarda, molt lluitades i de bona qualitat totes elles.

Al Darío el van acompanyar al top-5: Marc Forés (Fructuós Gelabert), Daniel Espadero (Argentona), Pol Jurado (Fluvià, guanyador del grup A l'any 2017) i Bernat Pequera (Jaume Balmes).

El Fructuós Gelabert: una seu ideal

Cal destacar i agrair la bona disposició i col·laboració de l’Escola Fructuós Gelabert des de totes les seves vessants: el centre, l’AMPA i els pares i alumnes que no van dubtar en donar un cop de mà quan calia.

Com sempre molt bon lloc per fer un torneig, segur hi repetirem molts anys. Però com deiem al principi d'aquesta crònica, l'èxit d'enguany ens farà buscar nous espais dins de l'escola per poder gaudir molt millor de les partides i el torneig.

La cita més imminent, el dia 16 de juny a l’escola Grèvol, amb el seu clàssic torneig per equips: allà hi serem!

Classificació grup A (fins a 3r.)
Pos Nom Curs Escola
1r. Guillem Albaigués 2n. Sagrada Família
2n. Pol Romero Hernández 3r. Montseny
3r. Cristopher Aitor Vargas 3r. Fructuós Gelabert
4t. Genís Daviu Borges 3r. Estel Molins de Rei
5è. Unai Arana Barrutia 3r. Fructuós Gelabert
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (fins a 3r.)
Pos Nom Escola
Millor P5 Roger Daviu Borges Estel Molins de Rei
Millor 1r. Jan Llibre Matallana Pérez Sala
Millor 2n. Álvaro Domínguez Díaz Pau Vila
Millor 3r. Oriol Marrón Rosa Montseny
Classificació grup B (a partir de 4t.)
Pos Nom Curs Escola
1r. Darío Córdoba 5è. Fluvià
2n. Marc Forés Gal-Boguñá 6è. Fructuós Gelabert
3r. Daniel Espadero Lieske 4t. Argentona
4t. Pol Jurado Curtó 4t. Fructuós Gelabert
5è. Bernat Pequera Rodríguez 5è. Jaume Balmes
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (a partir de 4t.)
Pos Nom Escola
Millor 4t. Mael Müller Fructuós Gelabert
Millor 5è. Pau Molins Alcolado Argentona
Millor 6è. Areg Garalyan La Mar Bella
Resultats grup A (fins a 3r.)
1 2 3 4 5 6 7Resultats grup B (a partir de 4t.)
1 2 3 4 5 6 7

1. Data: El torneig es jugarà divendres 11 de maig del 2018.

2. Local de joc: Escola FRUCTUÓS GELABERT. c. Sardenya, 368 (Barcelona).   

Tres carrers per sobre de la Sagrada Família.

3. Horari: A partir de les 18,15 h. fins aproximadament les 20,30 h.

La primera partida començarà puntualment a les 18,15 h. 

Tot el que estigui apuntat i arribi més tard de 10 minuts de l´inici de la primera partida començarà a jugar a la segona ronda.

4. Inscripcions:

Les inscripcions s´han de fer per escrit a:

- per mail: fructuos@escacimat.com

- per la web: llegint el codi QR que trobareu al cartell, o directament a la pàgina del torneig, que trobareu a la nostra web  www.escacimat.com, i omplint el formulari.

- per mòbil: enviant un SMS o WhatsApp al  615 941 930.

A l´inscriure´s cal indicar nom complert, curs i escola. No s´admetran inscripcions incomplertes. Totes les inscripcions seran confirmades. 

Podeu comprovar que l´inscripció està formalitzada correctament a la plana web del torneig (s´anirà actualitzant al cap d´unes hores)

El plaç d´inscripció finalitzarà el mateix divendres 11 de maig a les 13 hores. Tot el que s´apunti a partir d´aquesta hora començarà a jugar a la segona partida.

5. Sistema de joc:

S´establiran dos grups. Fins a 3r. i de 4rt. cap endavant.

Cada nen/a jugarà set partides sistema suís (jugarà amb un rival que porti la mateixa puntuació. A mesura que avança el torneig els nivells teòricament s´igualen).

Al final del campionat s´establiran els premis per edats en funció de la seva classificació final, aplicant els sistemes de desempat.

Cada partida tindrà una durada de 15 minuts, passat aquest temps si no s´ha donat mat, un àrbitre atorgarà el resultat en funció del material restant i la posició final.

6. Desempats.

Bucholz (suma dels punts que han fet els rivals).

Progressiu (suma dels punts que cada un porta a cada ronda).

7. Premis.

Copa als 5 primers de cada grup.

Copa als dos millors de cada curs, de P5 a 6è.

Els trofeus no són acumulables. Si un nen/a obté el trofeu dels 5 primers, el trofeu de millor de la seva edat passarà al següent classificat de la seva edat.

Tots els participants tindran un diploma de record.

La inscripció és gratuïta.

A la pàgina web del torneig hi hà oberta una secció per poder deixar comentaris i        fer-nos suggeriments pel torneig. 

 

Durant el torneig farem fotos que posarem a la plana web.

COM_CONTENT_TORNEIGS_MAPA_TITLE