Crònica I Torneig organitzat a l´escola Montseny.

El passat dijous 22 de desembre, el Centre d'Estudis Montseny, escola situada al barri barceloní de Poblenou, va acollir la cloenda del trimestre a nivell de totes les escoles d’Escacimat, activitat que des de fa anys és una referència per a molts nens i nenes per aquestes dates. Es tracta, en aquest curs 2016-17, del primer torneig interescolar, i per tant, una bona prova de foc per a molts alumnes “debutants”. Aquest any ha estat el primer organitzat per aquesta escola, agafant el relleu de l'Escola Fluvià.

Més de 100 nens i nenes van omplir el menjador de l'escola Montseny. Un menjador ampli i molt gran que va acabar quedant petit davant de l'alta inscripció d'enguany, amb molts familiars que és van acostar a veure els més petits.

Novament cal aplaudir les poques baixes dels jugadors inscrits, segurament aquest és l’aspecte en què més s’ha millorat, cosa que dóna una idea de la implicació dels alumnes que s’hi inscriuen. D’aquests, 77 van formar part del grup A (de P5 a 3r de Primària) i 43 del grup B (4t a 6è), un gran augment respecte al torneig del Nadal passat on van participar 85 nens i nenes entre els dos grups. Molts contents des de EscaciMat per aquest augment tant considerable.

Cada grup va jugar, per sistema suís, un total de 7 rondes en el grup B i en el grup A.

En el grup A, va haver un clar dominador des de l'inici del torneig fins al final. Aquest va ser el jove Oriol Mangués (3r de primària de l'escola Fluvià), va guanyar les 7 partides disputades. El van acompanyar en el podi el seu company d'escola i de classe el Pol Jurado amb 6 punts i en tercer lloc i també amb 6 punts un debutant en aquest tipus de torneig, en Cesc Boloix (2n de primària de l'escola Fructuós Gelabert). Com a data curiosa, els 10 primers classificats d'aquest grup, pertanyen a tres escoles: Fluvià, Montseny i fructuós Gelabert.

En el grup B, molta més lluita entre els primers classificats. Alumnes que ja és coneixen de moltes altres competicions, que fan que hi hagi una bona rivalitat però a la vegada una molt bona amistat entre ells. Finalment el Campió va ser el Àlex Mangués (6è de primària de l'escola Fluvià) amb 6 punts, el van acompanyar en el podi Máximo Maruenda (6è de primària de l'escola Fabra d'Alella) amb 6 punts també i en tercer lloc Marc Garré (6è de primària del Pérez Sala) amb 5,5 punts. Els dos jugadors poder més veterans dels torneig EscaciMat, Arthur Casas i Èric Monté, tots dos de l'escola Grèvol van quedar 4t i 5è respectivament, van lluitar tot el torneig per els primers llocs.

Cal fer menció a la implicació del Centre d'Estudis Montseny, en dos sentits: per una banda, per l’alt nombre de participants en el torneig, justificant la seva condició d’amfitrions. I per l’altra, la col·laboració de l'escola, personificada sobretot en l’Iván Tresseras i en la Begoña, que va estar en tot moment a la nostra disposició per fer rutllar el torneig tant bé com va sortir.

Escacimat acomiada l’any escaquístic, però no el curs, amb bones sensacions i amb ganes de tornar a tenir les 32 peces posades per tornar a donar batalla, a partir del gener. Tocarà tornar a la normalitat, però també amb l’horitzó posat en noves competicions interescolars que, de ben segur, tornaran a deixar el llistó força alt.

Classificació grup A (fins a 3r.)
Pos Nom Curs Escola
1r. Oriol Mangues Rubia 3r. Fluvià
2n. Pol Jurado Curto 3r. Fluvià
3r. Cesc Boloix Sauca 2n. Fructuós Gelabert
4t. Ethan Calvo Hidalgo 2n. Montseny
5è. Pau Andreu Vila 2n. Fluvià
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (fins a 3r.)
Posició Nom Escola
Millor P5 Pere Cervelló Badia J.Torredemer Canela
Millor 1r. Izan Gallego Cartia J.Torredemer Canela
Millor 2n. Roger Cabré Llobet Fluvià
Millor 3r. Adrià Conesa Montseny
Classificació grup B (a partir de 4t.)
Pos Nom Curs Escola
1r. Âlex Mangues Rubia 6è. Fluvià
2n. Maximino Maruenda 6è. Fabra
3r. Marc Garré Montes 6è. Pérez Sala
4t. Arthur Casas Viñas 6è. Grèvol
5è. Èric Monté Giménez 6è. Grèvol
Veure tots els jugadors
Trams d´edats (a partir de 4t.)
Posició Nom Escola
Millor 4t. Santi Cervelló Badia J.Torredemer Canela
Millor 5è. Adriel Higueras Momblant Escola del Mar
Millor 6è. Cristian Roca Conesa Pérez Sala
Resultats grup A (fins a 3r.)
1 2 3 4 5 6 7Resultats grup B (a partir de 4t.)
1 2 3 4 5 6 7

BASES I TORNEIG MONTSENY.  26è TORNEIG ESCACIMAT

1. Data.

El torneig es jugarà dijous 22 de desembre del 2016.

2. Local de joc.

ESCOLA MONTSENY. c. Pallars, 410 (Selva de Mar - Barcelona).

A prop del metro Selva de Mar, i molt prop de la Ronda-Litoral.

3. Horari.

La primera partida començarà a les 18,15 h. El torneig acabarà aproximadament a les 20,30 h.

4. Inscripcions.

Us podeu apuntar per mail a montseny@escacimat.com o bé trucant o enviant un missatge al telf. 615 941 930.

Totes les inscripcions per mail seran confirmades.

Les inscripcions finalitzaran el mateix dia 22 a les 13h.  Tot el que s´apunti mes tard d´aquest horari, començarà a jugar a partir de la segona partida.

5. Sistema de joc.

S´establiran dos grups. Fins a 3r. i de 4rt. cap endavant.

Cada nen/a jugarà set partides sistema suís (jugarà amb un rival que porti la mateixa puntuació. A mida que avança el torneig els nivells teòricament         s´igualan).

Al final del campionat s´establiran els premis per edats en funció de la seva classificació final, aplicant els sistemes de desempat.

Cada partida tindrà una durada aproximada de 18 minuts, pasat aquest temps si no sha donat mat, un àrbitre atorgarà el resultat en funció del material i la posició final.

6. Desempats.

  • Bucholz (suma dels punts que han fet els rivals).
  • Progressiu (suma dels punts que porta a cada ronda).

 7. Trofeus.

  • Als 5 primers de cada grup.
  • Al millor i segon de cada curs. de P5 a 6è.

 Els trofeus no son acumulables. Si un nen/a obté el trofeu dels 5 primers, el trofeu de millor de la seva edat pasarà al següent.

Tots els participants tindran un diploma de record.

La inscripció és gratuïta.

Durant el torneig farem fotos que després publicarem a la web.

COM_CONTENT_TORNEIGS_MAPA_TITLE

Àlbum de fotos: