Partides selectes

Wilde, Oscar - Lasker, Emanuel

Oscar Wilde va ser un escriptor, poeta i dramaturg britànic, famós per la seva habitual enginy i sarcasme social. Va néixer l'any 1854 a Dublín, en una família aristòcrata i sent el mitjà de tres germans. Va morir a París l'any 1900.

(0 ) 

La Inmortal de Kasparov (Tata Steel,1999)

La partida va cridar l'atenció pels múltiples sacrificis i la brillant combinació de més de 15 moviments que fa Garri Kasparov, sent anomenada per alguns com la partida del segle o la partida del mil·lenni.

(0 ) 

La partida del Segle XX - Bobby Fischer

Jugada el 17 d'Octubre de 1956 a Nova York, en el torneig Rosenwal Memorial, la partida entre Donald Byrne contra un jove Bobby Fischer de només 13 anys, més enllà del seu enorme valor escaquístic i de gran bellesa.

(0 ) 

La Joya

Els rivals als quals es va enfrontar Morphy només eren aficionats, però la forma d'aconseguir la victòria atorga a aquesta partida el privilegi de perdurar en el temps.

(0 ) 

Einstein, Albert - Oppenheimer, Robert (Princeton, 1933)

Només els escacs pot atraure dos genis a la vegada. En aquest cas es tracta d'Albert Einstein, el científic més famós dell segle XX, i el seu amic, no menys brillant, Robert Oppenheimer (Físic atòmic).

(0 ) 

Capablanca, José Raúl - Alekhine, Alexander Nottingham 1936

L'enemistat entre Alekhine i Capablanca és de les més conegudes dins del món dels escacs. Aquesta va néixer després de les constants negatives per part de Alekhine a les proposicions de Capablanca per a la celebració d'un nou matx pel Campionat del M

(0 )