Partides clàsiques

Anderssen, Adolf - Kieseritzky, Lionel Londres 1851 "La Inmortal"

La Partida Immortal va ser una partida informal d'escacs disputada entre Adolf Anderssen (blanques) i Lionel Kieseritzky (negres) a la ciutat de Londres el 21 de juny de 1851.

(0 ) 

Bondarevsky, Igor - Kasparian, Genrikh Moiseevich Tbilisi, 1937

Igor Bondarewsky va ser una gran jugador soviètic que en els anys quaranta i cinquanta va arribar al cim de el món dels escacs internacional, sent candidat al torneig de candidats a Zurich l'any 1953.

(0 ) 

La Siempreviva

Adolf Anderssen un any després de fer la famosa Inmortal, va tornar a jugar una altra partida meravellosa. I de nou va tornar a donar mat amb un alfil a la casella e7, després d'haver sacrificat pràcticament la resta de les seves peces.

(0 ) 

El triple sacrifici de Dama – Bogoljubov vs Alekhine – Hastings 1922

Aquesta partida d'escacs va ser jugada entre Efim Bogoljubov i Alexander Alekhine a Hastings (Anglaterra) l'any 1922. El famós triple sacrifici de Dama d'Alekhine va ser tota una fita en la història dels escacs.

(0 ) 

Morphy, Paul Charles - N. N. New Orleans 1858

Paul Charles Morphy (Nova Orleans, Louisiana, el 22 de juny de 1837 – 10 de juliol de 1884) va ser un jugador d'escacs estadounidenc. Se'l considera el més gran jugador d'escacs de la seva època i alhora campió mundial.

(0 ) 

Bonaparte, Napoleón - Bertrand, Henri Batien (Santa Elena 1818)

Napoleón Bonaparte, personatge històric, li agrava molt anar fent partides d'escacs amb els seus amics i col·laboradors més personals.

(0 )