Arrow
Arrow
Slider

Calendari

April 2021
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
retrato edward morgan foster

El bon jugador sempre té sort.

JOSE RAÚL CAPABLANCA  (1888-1942)

Escola Internacional Hamelin-Laie (Montgat)

L’escola Hamelin-Laie, pertanyent al Grup d’Escoles Sas i ubicada a Montgat, inclou dins la seva programació curricular de Primària els escacs. Escacimat imparteix l’assignatura des de 3r a 6è curs, a un total de 320 alumnes, amb l’afegit que l’idioma vehicular d’aquest ensenyament és l’anglès, com a moltes altres activitats a l’escola.

Des que va començar la nostra vinculació amb el centre, l’any 2011, un prop d’un miler d’alumnes s’han beneficiat d’aquest doble ensenyament i han pogut incorporar en el seu currículum els escacs com a eina educativa.

Aquest curs 2015-2016 hi ha hagut una novetat important pel que fa a espais i recursos: l’escola s’ha traslladat, deixant enrere els dos edificis que tenia a Alella (fins a 3è de Primària era l’Escola Hamelin i a partir de 4t l’Escola Laie), inaugurant un nou edifici a Montgat, on aplega quasi un miler d’alumnes. El nou edifici disposa d’amplis espais, dos taulers gegants al pati i pantalles digitals tàctils a deu de les aules de Primària. Tot plegat amplia les possibilitats i recursos per impartir la nostra assignatura, incorporant sobretot les noves tecnologies i els programes informàtics a les classes.

Els alumnes segueixen els llibres de la col·lecció Balàguim, Escacs per a Tothom, en la seva versió anglesa (“Chess for Everybody”), fan exàmens trimestrals i campionats interns.

Serveis que oferim

photo

Classes presencials

Durant tot el curs escolar els monitors de l´EscaciMat desenvolupen un temari dissenyat per a millorar el rendiment intel.lectual dels nostres alumnes. Els escacs són un mitjà per assolir aquest objectiu. 

Els monitors de l´EscaciMat tenen una formació especialitzada que els capacita per orientar les seves sessions de formació a assolir objectius docents i pedagògics encaminats a desenvolupar la formació en valors dels alumnes i el seu creixement intel.lectual.Read more
photo

Classes a escoles

Des de la nostra creació, des d’Escacimat hem donat servei a desenes d’escoles ubicades a Barcelona ciutat i també a d’altres municipis de la província. La nostra experiència ha arribat a milers d’escolars de totes les edats, des d’infantil fins a Secundària.Read more
photo

Classes a casals d´avis

També hem organitzat cursos intensius a Casals de Gent Gran, en col.laboració amb l´edi to rial Balàgium.

Estudis recents demostren que l’activitat intel·lectual que la pràctica dels escacs exigeix resulta molt saludable per a la gent gran. Estimula i reforça la memòria i ajuda a prevenir malalties pròpies de l’edat, com l’Alzheimer.Read more
photo

Classes en anglès

Oferim la possibilitat, a les escoles que ho demanin, d’impartir l’activitat d’escacs en anglès. D’aquesta manera, l’alumne incorpora dos ensenyaments a la vegada: els escacs i l’idioma.

La nostra experiència ens ha demostrat positivament els beneficis d’aquesta fórmula, ja que el ritme d’aprenentatge en anglès no és pas inferior. L’opció de fer l’activitat en anglès s’ofereix tant en l’activitat extraescolar com en l’activitat lectiva.Read more
< 1 2 3 4 >

Activitats Curs 2019-20

photo

VIII Torneig Grèvol

I Circuit EscaciMat de torneigs online a la plataforma lichess.orgRead more
photo

I Torneig Progrès

Primera Edició del Torneig a l´escola ProgrèsRead more
photo

IV Torneig Montseny

Quarta edició del torneig organitzat a l´escola MontsenyRead more
< 1 2 3 >

Facebook